Waarom is MLM zo'n fijne manier van werken?

Is dit een piramidespel ?

Nee. Bij een piramidespel wordt geen product of dienst verkocht. Het gaat dan alleen om de investering zelf, die vaak duizenden euro's bedraagt. Het doel van de deelnemer is dan andere mensen te zoeken die ook dat grote bedrag willen inleggen. Niet gelukt? Geld weg! Er heerst grote druk om mensen te vinden die willen investeren. Achter een piramidespel zit ook altijd een organisatie die alles regelt en bepaalt. Met andere woorden, een piramidespel heeft een vaste top . Er is dus een selecte groep mensen die zeer rijk wordt, en een hele grote ‘rest' die het eigenlijke werk doet (het werven van nieuwe leden). Die vaste top is bij MLM niet aanwezig . Je naam schuift door en hoe lager je komt (dus hoe dichter je bij de 4 e level komt) hoe meer je een toppositie krijgt. Maar na die 4 e level ben je volledig uit de cyclus en houdt het hele verhaal simpel weg op.

Het piramidespel is iets van de laatste 7 jaar, terwijl multi level marketing al bijna 40 jaar bestaat. Piramidespellen zijn verboden door de Nederlandse wet. De werkwijze beschreven op deze website is volledig legaal, er wordt u niets opgelegd, u loopt geen enkel risico en u hoeft geen gigantische investeringen te doen. U verkoopt informatie die anderen helpt succesvol te zijn. U bent echt eigen baas en er heerst geen enkele druk om te presteren, behalve uw eigen motivatie!

Bij het hoofdstuk FAQ (Frequently Asked Questions) staat dezelfde vraag met hetzelfde antwoord. We hebben dit twee keer op de site gezet omdat mensen bij het horen van MLM vaak meteen aan een piramidespel denken. Door dit stukje tekst vaker op de website te zetten zorgen we ervoor dat het makkelijker is te lezen.

U kunt dit hele systeem rustig nachecken bij de belastingdienst:

www.belastingdienst.nl of bel 0800-0543

U zult dan waarschijnlijk te horen krijgen (als u belt) dan met het systeem niet kent. Dit komt doordat u belt naar een belastingkantoor die vragen beantwoord over het invullen van formulieren etc. De reactie die wij persoonlijk kregen toen we ze aan de telefoon hadden was dat ze niet meteen konden vertellen of het een legaal systeem was. Simpelweg omdat ze niet meteen van iedere manier van geld verdienen meteen kunnen zeggen of dit legaal is. Ze adviseerden ons dan ook een brief te sturen aan de belastingdienst. Dit hebben we dus gedaan en we hebben adressen van sites waar het systeem op wordt aangeboden bijgevoegd. Uit de reactie van de belastingdienst bleek dat het inderdaad een legale manier van geld verdienen is. Dit stond ook al op andere sites vermeld maar zoals we al wel eerder hebben gezegd moet u die sites met een korrel zout nemen. U kunt er vanaf nu in ieder geval met een gerust hart vanuit gaan dat het legaal is.