Sommige mensen zitten na het lezen van het document over Multi Level Marketing nog met een aantal vragen. Een aantal van deze veelgestelde vragen is hieronder opgenomen. Geprobeerd is de vragen zo volledig en eerlijk mogelijk te beantwoorden.


- Is het echt zo makkelijk om nieuwe deelnemers te vinden?
-
Hoe moet ik geïnteresseerden overtuigen om echt mee te gaan doen?
- Waar draait het programma nou echt om?

- Levert het ook echt wat op?

- Is het echt wel legaal???

- Moet ik wel mijn eigen adres gebruiken?

- Is dit een piramidespel ?

Is het echt zo makkelijk om nieuwe deelnemers te vinden?

Het is zeker niet moeilijk! Met de informatie in de vier rapporten kunt u meteen van start gaan om via het internet te adverteren met dit programma. Er zijn iedere dag honderden (zoniet duizenden, alleen al in Nederland!) mensen op het internet die wel iets extra's zouden willen verdienen met hun computer. U kunt natuurlijk ook mensen in uw directe omgeving benaderen; of advertenties ophangen in supermarkten, flats, buurthuizen, studentenhuizen, faculteiten, etc. Het voordeel van dat soort deelnemers is dat ze je vertrouwen en dat je bijna zeker weet dat ze zelf ook weer voor veel nieuwe deelnemers gaan zorgen. Dit is een goede manier om uw inkomsten snel te starten, maar het is zeker niet nodig. U kunt ook eerst de kat uit de boom kijken door te beginnen met adverteren op het internet om te zien of het ook echt werkt.

Hoe moet ik geïnteresseerden overtuigen om echt mee te gaan doen?

Veel mensen zien er tegenop om anderen via e-mail te moeten overtuigen. Dat is echter nergens voor nodig: ze reageren op advertenties van u, ze vinden het dus niet vervelend om informatie van u te ontvangen, ze hebben er immers zelf om gevraagd. Het belangrijkste deel van de marketing informatie heeft u nu al in uw bezit: het bijgaande document over Multi Level Marketing. Dat u het hebt gelezen is eigenlijk al bewijs genoeg voor de kracht van het document en u kunt zelf extra informatie toevoegen om mensen te overtuigen. Als u zelf overtuigd bent en u begrijpt waar dit programma om draait, dan is het niet moeilijk om anderen te overtuigen.


Waar draait het programma nou echt om?

Het belangrijkste van het programma is het creëren van verschillende verkoop lagen, ofwel een ‘downline'. Daarom heet het ook Multi Level Marketing. U gaat optimaal profiteren van dit programma als uw downline vier lagen diep is. Waar het om draait is het vinden van een zo groot mogelijk aantal mensen dat zelf weer zo veel mogelijk mensen gaat zoeken, etc. Dat doet u door te adverteren op internet voor dit programma. Door de unieke kenmerken van het internet kun je tegenwoordig een enorm aantal mensen op een directe en persoonlijke manier bereiken. U hebt de mensen twee dingen te bieden: allereerst de wetenschap dat iedereen, en dus ook zij, geld kunnen verdienen via het internet. En ten tweede: de 4 rapporten. De informatie in de vier rapporten die u gaat kopen (en ook weer verkopen) gebruikt u om te starten met adverteren. In de rapporten worden allerlei verschillende vormen van adverteren behandeld, zowel gratis als betaald adverteren. U hebt iets te bieden! U bezit de wetenschap dat je via het internet met weinig moeite goed kunt (bij)verdienen en met de 4 rapporten bezit u de kennis om dat te kunnen doen! Die kennis is veel meer waard dan 20 euro!


Levert het ook echt wat op?

Het mooie van het programma is dat u de eerste investering van vier keer vijf euro er zo uit hebt en dat de potentie van het programma bijna oneindig groot is. Denk nu niet dat u met dit programma miljonair gaat worden, dat zit er waarschijnlijk niet in, maar dat het meer oplevert dan twintig euro is nagenoeg gegarandeerd. Het hangt in dat opzicht helemaal af van uw eigen inspanningen. Als u na het vinden van tien nieuwe deelnemers denkt: ‘ik stop', dan hangt het verder van de activiteiten van die tien mensen af hoe lang u nog briefjes van vijf euro blijft ontvangen en hoe veel. Als u consequent door blijft zoeken en adverteren wordt uw downline groter en groter en zult u dus over langere tijd van het programma kunnen profiteren. Daarnaast kunt u de mensen in uw downline, als u die eenmaal hebt, ook uitnodigen om mee te doen met andere programma's (er zijn er genoeg!) en zo ‘multiple streams of income' genereren, zoals de internet guru's dat noemen.

Kort door de bocht gezegd kunt u met een beetje inzet, vooral in het begin om van start te gaan, zeker een paar honderd euro per maand binnen gaan krijgen: hoe meer tijd u investeert (of: hoe handiger u uw tijd investeert), hoe meer mensen uw advertenties zullen lezen, hoe meer mensen mee gaan doen, hoe meer u verdient.

Is het echt wel legaal???

Dat is de vraag waar veel mensen mee lopen tobben, maar het blijkt het simpelst te zijn de bron te onderzoeken: de belastingdienst bellen! En wat blijkt? Het is volstrekt legaal! U verkoopt een artikel van geringe waarde aan een andere particulier. Dat mag gewoon, net als met tweedehands artikelen. Omdat u het met zekere regelmaat doet is er sprake van een secundair inkomen (er vanuit gaande dat u een andere baan (of studiefinanciering, of…) hebt wat uw primaire inkomen is.

Wanneer u op een gegeven moment gigantisch veel zou gaan verdienen of als u een echt internet bedrijf wilt gaan beginnen om bijvoorbeeld e-books of software te gaan verkopen, dan worden de verdiensten uw primaire inkomen en gaat u naar de Kamer van Koophandel om u te laten registreren als bedrijf.

Moet ik wel mijn eigen adres gebruiken?

Er waren een aantal mensen die vroegen of het wel verstandig was om het eigen adres te gebruiken, maar: wat zou er kunnen gebeuren? Uw adres wordt alleen gelezen door mensen die zelf om deze informatie gevraagd hebben en verder niet. Als ze besluiten om niet mee te doen, dan doen ze ook niets met uw adres. U krijgt niet méér advertenties in de bus dan de buren bijvoorbeeld; geen boze bodybuilders voor de deur; geen kogelbrieven; niks.

Meestal krijg je eigenlijk alleen hele beleefde reacties als mensen niet mee doen en hele enthousiaste reacties als mensen wel mee doen. U beloofd toch niet iets dat niet waar is? De mensen die niet meedoen geven vaak aan dat ze gewoon geen zin hebben om het werk op internet te doen en dat ze alleen nieuwsgierig waren. En zelfs deze mensen doen soms alsnog mee als u ze uitlegt dat je dit ook gewoon aan de directe omgeving aan kunt bieden en dat je echt maar een minimaal aantal mensen (3? 5? 10? Hoe moeilijk is dat?) hoeft te overtuigen om die twintig euro weer terug te verdienen, laat staan om die investering in meervoud binnen te zien komen.

Het is echter wel verstandig om een apart e-mail adres aan te maken. Als u tenminste niet alle vragen, reacties op advertenties enzovoort op uw eigen privé emailadres wilt ontvangen. U kunt zo'n adres bijvoorbeeld aanmaken bij www.hotmail.com . Verdere mogelijkheden hiervan worden besproken in de rapporten.

Is dit een piramidespel ?

Nee. Bij een piramidespel wordt geen product of dienst verkocht. Het gaat dan alleen om de investering zelf, die vaak duizenden euro's bedraagt. Het doel van de deelnemer is dan andere mensen te zoeken die ook dat grote bedrag willen inleggen. Niet gelukt? Geld weg! Er heerst grote druk om mensen te vinden die willen investeren. Achter een piramidespel zit ook altijd een organisatie die alles regelt en bepaalt. Met andere woorden, een piramidespel heeft een vaste top . Er is dus een selecte groep mensen die zeer rijk wordt, en een hele grote ‘rest' die het eigenlijke werk doet (het werven van nieuwe leden). Die vaste top is bij MLM niet aanwezig . Je naam schuift door en hoe lager je komt (dus hoe dichter je bij de 4 e level komt) hoe meer je een toppositie krijgt. Maar na die 4 e level ben je volledig uit de cyclus en houdt het hele verhaal simpel weg op.

Het piramidespel is iets van de laatste 7 jaar, terwijl multi level marketing al bijna 40 jaar bestaat. Piramidespellen zijn verboden door de Nederlandse wet. De werkwijze beschreven op deze website is volledig legaal, er wordt u niets opgelegd, u loopt geen enkel risico en u hoeft geen gigantische investeringen te doen. U verkoopt informatie die anderen helpt succesvol te zijn. U bent echt eigen baas en er heerst geen enkele druk om te presteren, behalve uw eigen motivatie!

Bij het hoofdstuk WAAROM MLM? staat dezelfde vraag met hetzelfde antwoord. We hebben dit twee keer op de site gezet omdat mensen bij het horen van MLM vaak meteen aan een piramidespel denken. Door dit stukje tekst vaker op de website te zetten weten we zeker dat mensen het toch minstens één keer lezen

U kunt dit hele systeem rustig nachecken bij de belastingdienst:

www.belastingdienst.nl of bel 0800-0543

U zult dan waarschijnlijk te horen krijgen (als u belt) dan met het systeem niet kent. Dit komt doordat u belt naar een belastingkantoor die vragen beantwoord over het invullen van formulieren etc. De reactie die wij persoonlijk kregen toen we ze aan de telefoon hadden was dat ze niet meteen konden vertellen of het een legaal systeem was. Simpelweg omdat ze niet meteen van iedere manier van geld verdienen meteen kunnen zeggen of dit legaal is. Ze adviseerden ons dan ook een brief te sturen aan de belastingdienst. Dit hebben we dus gedaan en we hebben adressen van sites waar het systeem op wordt aangeboden bijgevoegd. Uit de reactie van de belastingdienst bleek dat het inderdaad een legale manier van geld verdienen is. Dit stond ook al op andere sites vermeld maar zoals we al wel eerder hebben gezegd moet u die sites met een korrel zout nemen. U kunt er vanaf nu in ieder geval met een gerust hart vanuit gaan dat het legaal is.